Hielspoor wegmasseren

hielspoor wegmasseren

Pijn onder de voet is een klacht waar veel mensen last van hebben. 1 op de 10 volwassenen krijgt er namelijk wel eens in zijn leven mee te maken. Deze pijn is met name ’s ochtends aanwezig en na lang zitten. Evenals bij lang staan, lopen op blote voeten en schokbelasting (bijv. hardlopen). Het is dus een heel vervelende klacht. Vandaar dat een effectieve behandeling zeer gewenst is. Daarom luidt de vraag: Wat is de beste behandeling tegen pijn onder de voet? En is hielspoor wegmasseren dé oplossing tegen deze pijnklachten?

De bekende behandelingen die worden aangeboden zijn:

 • rekken
 • shockwave
 • zooltjes
 • (balans)oefeningen
 • balletje onder de voet rollen
 • medicatie
 • Speciale schoenen
 • taping

Hoewel deze behandelingen soms effect kunnen hebben, wordt de echte oorzaak niet aangepakt. Maar simpelweg de hielspoor wegmasseren hoor je eigenlijk nooit. En met deze behandeling zie je juist de beste resultaten!

Waar komt pijn onder de voet vandaan?

In bijna alle gevallen is de voetspier die onder de voet loopt gespannen. Deze spanning geeft een zeurende pijn onder de hak en onder de voet. Daarentegen wordt er vaak gesproken van ontstekingen, pezen en/of fascia alszijnde de oorzaak. Maar de oorzaak van de pijn is gewoon spierspanning. Dit zien wij keer op keer bevestigd in de resultaten van behandelingen gebaseerd op deze visie.

Hielspoor wegmasseren

In bovenstaande afbeelding zie je de onderkant van de voet. In tegenstelling tot wat we verwachten zitten hier veel spieren. Daarom is het belangrijk, in de zoektocht naar de oorzaak van de pijn, ook de spiermassa mee te nemen. En wat blijkt? Deze spieren op de juiste wijze behandelen geeft bijna altijd direct verlichting. Zodoende kun je hielspoor wegmasseren. Hier is weliswaar wel enige expertise voor nodig. Zo worden de juiste spieren op geschikte wijze behandeld. En wordt de pijn teruggedrongen.

Spierspanning ontstaat op zijn beurt vrijwel altijd door onbewust en niet-functioneel aanspannen. Dit aanspannen resulteert in overbelasting van de spier. Deze diepere oorzaak zien en er wat mee doen is net zo belangrijk als het oplossen van de spierspanning. Daarom specialiseren wij ons hier ook in.

Kun je hielspoor wegmasseren?

Ja! Maar de therapeut moet wel de juiste plekken weten te vinden en deze ook met geschikte intensiteit losmaken. De therapeut moet dus voor het gewenste resultaat wel de nodige training gehad hebben. Echter, hielspoor wegmasseren is wel wat gevoelig. Maar er is bijna altijd direct resultaat! Daarna meteen vermindering in klachten voelen maakt gelukkig veel goed. En hoe heerlijk is dat! Daarnaast voelt het als het dragen van nieuwe schoenen.

Jarenlang opstaan met voetpijn gaat je niet in de koude kleren zitten. Ervaar dus snel verlichting en kom langs.
We zien namelijk meestal al resultaat na één behandeling!

Deel deze blog met je vrienden

3 gedachten over “Hielspoor wegmasseren”

 1. van de Wetering Henk

  Hallo Ruben,
  Ik heb net dit verhaal van jou gelezen.
  Oké, dat begrijp ik ook.
  Nu ook bij de dokter, en een echo gemaakt te hebben van de voet. En reeds een zool aangemeten te hebben.
  Weet ik het niet meer.
  Had ik eerst soms pijn tijdens het lopen, nu sinds vorige week, bijna iedere dag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven