Schouderpijn

Schouderpijn is een frustrerende pijnklacht die veel voorkomt. Vaak is de pijn op de voorgrond bij bovenhandse bewegingen of wanneer je er op ligt. Om de schouder adequaat te behandelen is een juiste diagnose vereist. Hoe kan het dat de schouder stijf en pijnlijk aanvoelt?

Online een afspraak inplannen voor schouderpijn? Kies voor Niek hulshof, onze schouderspecialist.

Veel voorkomende klachten

Schouder

Diagnose bij schouderpijn

Bekende termen bij klachten aan de schouder zijn frozen shoulder, artrose, slijmbeursontsteking (bursitis) of impingement syndroom. Ook wordt vaak gezegd dat de pijnklachten uit de nek komen. De behandelingen die bij deze diagnostiek passen zijn dan mobilisaties van het schoudergewricht, oefeningen doen om de spieren sterker te maken of nekmanipulaties. Daarnaast moet je thuis op je houding letten, want die schijnt erg belangrijk te zijn. Toch gaan veel schouderklachten niet echt weg op deze manier. Of de klachten spelen steeds weer op nadat ze een periode minder zijn geworden.

Kan de pijn verdwijnen?

In het overgrote deel van cliënten met schouderpijn kan de pijn er gewoon uitbehandeld worden. Wij doen dat middels de TAPA methode die erg effectief is gebleken bij klachten in het schoudergebied. Deze methode is anders omdat onder andere de oorzaak van de pijn meestal ergens anders vinden dan de reguliere fysiotherapeut of andere professional. Waar komt schouderpijn meestal door?

Diagnose schouderpijn bij TAPA

De klachten in de schouder komen meestal voort uit spierspanning van de schouderspieren. In bijna alle gevallen betreft het de m. Deltoideus, een spier die je gebruikt bij het zijwaarts heffen van de arm (lateral raise). Het behandelen van deze spier middels onze methode geeft bijna altijd goede resultaten. We zien deze goede resultaten ook wanneer men al andere diagnoses heeft gekregen zoals de voornoemde frozen shoulder of slijmbeursontsteking of andere syndromen die horen bij schouderklachten.

Behandeling schouderspieren

Om de pijn te bestrijden behandelen we de schouderspieren en laten je tussendoor testen hoe de schouder nu beweegt. We zien dan vaak verbaasde gezichten omdat de schouder meteen vrijer aanvoelt en beweging direct minder pijn geeft.

Meer informatie over schouderklachten kun je vinden in onze kennisbank schouder.

Afspraak maken voor je schouder? Let hier even op:
Bij het online maken van een afspraak voor schouderpijn kun je het beste voor Niek Hulshof kiezen. Hij is vóór zijn tijd bij TAPA schouderspecialist in het ziekenhuis geweest. Zo combineer je de kennis van het ziekenhuis met de TAPA methode en wordt je zo goed mogelijk geholpen.

Frozen Shoulder

De welbekende Frozen Shoulder duurt bij veel mensen erg lang en gaat verschillende fases door. Dit proces lijkt volgens de literatuur niet te versnellen. Desalniettemin zien we met de TAPA methode toch resultaat. We loodsen je er zo goed mogelijk en sneller doorheen. Zo zien we vaak dat de pijn minder wordt, al na één of twee behandelingen.

Slijmbeursontsteking

Een slijmbeursontsteking (bursitis subacromialis) is een klacht die erg vervelend en beperkend kan zijn. Bij TAPA behalen we goede resultaten bij deze diagnose. De slijmbeurs is een soort kussentje boven aan de bovenarm. Bij onvoldoende ruimte kan dit kussentje gaan irriteren en ontsteken. Lees meer over slijmbeursontsteking in onze kennisbank.

Schouder

Impingement

Het impingement syndroom is een veel voorkomende diagnose onder fysiotherapeuten. Bij TAPA kijken we net even anders naar deze klachten en behalen we daarmee mooie behandelresultaten.

Chronische schouderpijn

Bij chronische schouderpijn zien we goede resultaten. De schouder kan in de meeste gevallen gewoon weer pijnvrij worden. Je hoeft geen oefeningen te doen.
Scroll naar boven