Tarieven

Op naar herstel! Maar wat kost nou een behandeling? En is er vergoeding?

Tarieven

Vaak is een reguliere behandeling van 30 minuten voldoende, maar bij meerdere pijnlocaties kan een dubbele behandeling ook raadzaam zijn.

TAPA behandeling
Eerste behandeling (~30 min) €58
Vervolgbehandeling (~30 min) €52
Eerste behandeling (~60 min) €58 + €52
Vervolgbehandeling (~60 min) €104

TAPA behandeling + Manuele therapie
Eerste behandeling (~30 min) €58
Vervolgbehandeling (~30 min) €56
Eerste behandeling (~60 min) €58 + €56
Vervolgbehandeling (~60 min) €112

Je kunt een behandeling gemakkelijk online inplannen door te klikken op de knop ‘Afspraak maken’.

Na de behandeling pin je het bedrag. De factuur krijg je binnen een week op de email en kun je zelf declareren bij de zorgverzekeraar. Contant betalen is ook toegestaan, wij hebben alleen geen kassa, dus dan graag wel gepast.

Manuele therapie wordt beter vergoed door de zorgverzekeraar dus kan juist goedkoper uitvallen dan de reguliere TAPA behandeling. Lees hieronder meer over vergoeding.

Kiezen voor Manuele therapie is kiezen voor een therapeut met meer kennis en vaardigheden. Een Manueel therapeut heeft een Master opleiding gedaan na zijn Bachelor Fysiotherapie.
Meer informatie over Manuele Therapie bij TAPA

Vergoeding

Wij hebben bewust geen contracten met zorgverzekeraars. Dat heeft te maken met te lage tarieven van zorgverzekeraars waardoor medewerkers niet voldoende verloond kunnen worden. Ook hoge administratieve lasten spelen een rol.

Omdat de zorgverzekeraar er financieel bij inschiet als je bij ons komt ten opzichte van een gecontracteerde zorgaanbieder zullen ze je op allerlei manieren sturen richting een zorgaanbieder die wel contracten met hun heeft gesloten. Door deze onenigheid tussen zorgverzekeraar en ongecontracteerde zorgaanbieders kan het soms voor jou als cliënt wat ingewikkeld worden. Hier is een zo goed mogelijk uitleg zodat het hopelijk wat duidelijker wordt.

Wat krijg ik vergoed?

Bij een natura polis vergoedt de zorgverzekeraar meestal een groot deel (60-85%) van het tarief wat de zorgverzekeraar vind dat het waard is, het zogenaamde marktconforme tarief. Dit is het tarief waarvoor veel fysiotherapie praktijken een contract hebben getekend met de zorgverzekeraar. Dit tarief ligt te laag (denk aan bedragen van 26). Het is een groot probleem binnen de fysiotherapie. Wij gaan daar niet in mee. We weten wat we waard zijn en vragen daar een passend tarief voor. We hopen dat andere praktijken in de komende jaren ook de keuze van ongecontracteerd werken zullen maken. Zo dwingen we eerlijke tarieven af bij een te machtige zorgverzekeraar. Bij een restitutie polis (waarbij vrije keuze centraal staat) krijg je meestal het volledige bedrag vergoedt.

Bekijk in je polis wat jij vergoedt krijgt voor niet gecontracteerde Fysiotherapie of Manuele therapie. Manuele therapie wordt hoger gewaardeerd door zorgverzekeraars en daardoor ligt de vergoeding hoger. Zo kan het zijn dat Manuele therapie voor jou goedkoper is dan een TAPA behandeling zonder Manueel.

TAPA behandeling
 valt onder Fysiotherapie.
TAPA behandeling + Manuele therapie valt onder Manuele therapie.

Heb ik een verwijzing nodig?

Nee. Sinds 2016 hoeft dat niet meer. Toen werd de DTF (directe toegankelijkheid fysiotherapie) ingesteld.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Wij streven ernaar om jou zo snel als het kan pijnvrij te krijgen en onafhankelijk van ons. Om enige indicatie te geven kun je er bij lichte klachten van uitgaan dat drie behandelingen voldoende zijn. Bij zwaardere of langdurige klachten kunnen dit er zes tot tien zijn. Het is mensenwerk en wisselt daarom erg per persoon.

Afspraak annuleren?

Je kunt de afspraak tot 24 uur van tevoren kosteloos annuleren. Hierna wordt het volledige bedrag in rekening gebracht. Dit geldt ook in situaties van overmacht.

Op alle behandelingen bij TAPA zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Scroll naar boven