Rugpijn

Rug midden

Rugpijn is veel voorkomend onder alle leeftijdsgroepen. Het zware en pijnlijke gevoel in de rug is absoluut geen pretje. Zeker niet als het niet bij lijkt te trekken of al jarenlang een issue is. Het kan zich bevinden langs de wervelkolom op alle hoogtes. Voor een succesvolle behandeling gaan we eerst kijken waar de pijn eigenlijk vandaan komt.

Diagnose rugpijn

Ben je al door de medische molen gegaan, dan zullen diagnostische termen als artrose, discopathie, radiculopathie, scoliose, slechte houding of zwakke spieren je bekend voorkomen. De behandeling op basis van deze diagnoses is dan vooral oefeningen doen of het rechtzetten van de wervels. Lange frustrerende periodes gaan voorbij waarbij de rugpijn niet écht over gaat. Tijdens een evaluatie wordt je uitgelegd dat de klachten complex zijn en je geeft langzamerhand de hoop op.

Kan de pijn weggaan?

Bij TAPA (the anti pain army) doen we het net even anders. Ondanks complexe rugklachten zien wij toch vaak verbetering. Hoe we dat doen laat ik je graag zien. Het verschil begint al bij de diagnose.

Diagnose rugpijn bij TAPA

De oorzaak van rugpijn is vrijwel altijd spierspanning in de rugspieren. Bij behandeling van deze spieren middels de TAPA methode zien we goede resultaten. Deze positieve effecten zien we ook bij de eerder genoemde diagnoses zoals artrose en scoliose. Ook aspecifieke rugpijn wat schijnbaar geen aanwijsbare oorzaak heeft kunnen wij met succes behandelen. Pijn in de onderrug wat al snel geassocieerd wordt met neurologische problematiek is ook in bijna alle gevallen gewoon spierspanning.

Behandeling rugspieren

Onze behandeling van de rugspieren geeft snel resultaat. Meestal wordt er meteen een verschil gevoeld bij het verlaten van de behandelruimte. We zien vaak cliënten die na de behandeling met een verbaasd gezicht aan het zoeken zijn naar de pijn.

Chronische rugpijn

Bij chronische rugpijn zien we ook goede resultaten. Voel je je al een ‘moeilijk geval’ dan ben je bij TAPA aan het juiste adres. Laat ons je verrassen met een aantal nieuwe inzichten en een to-the-point behandeling waar je blij van wordt. Oefeningen mag je van ons zelfs achterwege laten. Die zijn niet nodig vanuit onze zienswijze.

Maak een afspraak bij TAPA

Je kunt gemakkelijk online een afspraak inplannen.
Wil je eerst nog meer informatie? Bekijk dan hier al onze artikelen over rugpijn of neem contact met ons op.

Scroll naar boven