Buikpijn

Buikpijn

Buikpijn is vervelend en komt veel voor. Vaak zijn de symptomen kramp, pijn en een opgeblazen gevoel. Je denkt bij buikpijn niet snel aan een fysiotherapeut, maar eerder aan de maag, darm en lever arts. Toch hebben we bij TAPA gemerkt dat we over het algemeen veel kunnen met buikpijn. Daarvoor testen we eerst waar de pijn vandaan komt. Als dat in ons straatje past, wat verrassend vaak zo is, dan is het goed te behandelen.

Diagnose buikpijn

Buikpijn kan een oorzaak hebben die een MDL arts kan aantonen. Hopelijk kan er dan wat aan gedaan worden. De pijn kan ook een niet duidelijk beeld laten zien, dus dat de klachten niet helder te verklaren zijn. Het prikkelbaar darmsyndroom (PDS) is dan een term die dan bijvoorbeeld genoemd wordt.

Diagnose bij TAPA

Bij TAPA onderzoeken wij of de buikpijn afkomstig is uit spanning in de spieren. Dat doen we door de pijnlijke gebieden te bevoelen en de cliënt die te laten aanspannen. In veel gevallen is de pijn afkomstig door spieren. Met name wanneer ander onderzoek weinig tot niets uitwijst zijn het vaak de spieren die de pijn veroorzaken en de darmen onder druk zetten. Soms ook wanneer er wel een aanwijsbare oorzaak voor de pijn is.

Hoe succesvol is de behandeling?

Als blijkt dat de buikpijn door spierspanning komt is een behandeling van dit gebied erg zinvol. We zien goede resultaten bij de behandeling van deze klachten middels de TAPA methode. Een behandeling geeft over het algemeen direct een verlichtend effect in het buikgebied. Meerdere behandelingen zetten een positieve lijn in waarbij klachten in de buikregio helemaal kunnen verdwijnen.

Langdurige buikpijn

Bij langer durende buikpijn is de kans groot dat de echte oorzaak nog niet gevonden is en dat het waarschijnlijk spierspanning betreft. Het maakt niet uit of de pijn er al jaren zit of dat het net vorige week is begonnen. Het kan hoogstens iets meer behandelingen vereisen voor het gewenste eindstation van een pijnvrij leven.

Een afspraak maken bij TAPA

Een afspraak kun je eenvoudig online inplannen.
Voor verdiepende artikelen over buikpijn kun je terecht bij onze kennisbank over de buik.
Je kunt ook contact opnemen en ons een vraag stellen.

Scroll naar boven