Nekpijn

Nekpijn

Nekpijn is enorm vervelend en kan je beletten in je dagelijkse manier van leven. Bij de
behandeling van de nek is het, net als bij andere pijnklachten, eerst belangrijk vast te
stellen waar de pijn, stramheid of bewegingsbeperking door komt.

Diagnose van nekpijn

Door fysiotherapeuten, huisartsen en andere professionals wordt nekpijn regelmatig gediagnosticeerd met termen als: Whiplash, artrose (slijtage), TOS (thoracic outlet syndrome) of radiculopathie (beknelling zenuwwortel). Op basis van deze diagnose wordt een behandeltraject gestart. De behandeling duurt vaak lang en wanneer het even beter lijkt te gaan komt de pijn in wisselende mate weer terug. Je voelt na verloop van tijd steeds meer frustratie en hopeloosheid.

Pijnvrij leven

TAPA (the anti pain army) heeft als doel om pijnvrij te leven. Ondanks uitzichtloze situaties kunnen wij meestal toch verbetering krijgen. We leggen je graag uit hoe wij nekpijn benaderen. Het begint al bij de diagnose.

Diagnose van TAPA

Wij spreken de diagnose van de huisarts niet tegen, maar zullen in een behandeltraject wel met een blanco diagnose starten. In onze ervaring is de oorzaak van nekpijn in bijna alle gevallen simpelweg spierspanning in de nekspieren. Bij behandeling van de nek op basis van deze diagnose zien we zeer goede resultaten. Dit is ook het geval wanneer men elders een andere diagnose gekregen heeft zoals de voornoemde artrose of whiplash.

Hoe kan je pijn in de nek verhelpen?

We hebben goede en blijvende behandelresultaten bij de behandeling van de nekpijn. Juist de blanco diagnose en het vinden van een eigen uitgangspunt in combinatie met onze TAPA Methode zorgen voor het oplossen van nekklachten. Door de nekspieren die de pijnklachten veroorzaken specifiek op te zoeken starten we meteen bij de kern van het probleem. Deze spieren behandelen we dan en dit geeft vaak meteen na de behandeling al een ruimer en lichter gevoel in de nek.

Oefeningen, rekken, houding

Je hoeft dus geen spierversterkende oefeningen te doen. De spieren zijn niet slap omdat ze niet genoeg bewegen, ze zijn zwak vanwege de spierspanning! Ook rekken is niet benodigd, de behandeling maakt de spieren voldoende los waarbij rekken niet veel toevoegt. Je houding verbeteren gaat automatisch wanneer de nek beter aanvoelt en de spieren meer functioneel zijn! Het is met name de mentale houding die voor spierspanning in de nekspieren zorgt. Daarvoor geven we soms wel hele simpele oefeningen mee. Hang bijvoorbeeld een briefje aan je computerscherm met het woord ‘adem’. Door bewust te blijven ademen zal je de nekspieren minder snel onbewust aanspannen en zal je nekpijn voorkomen.

Ook geschikt voor langdurige nekpijn

We zien goede en blijvende behandelresultaten bij de behandeling van de nek, ook bij nekklachten die al jaren bestaan. Zelfs bij langdurige chronische nekpijn zien we goede resultaten. Dus ook wanneer je al jarenlang nekklachten hebt en bij diverse fysiotherapeuten bent geweest hebben wij veel succes met het ontspannen van de nek spieren én daarbij het wegnemen van de pijn.

Afspraak maken met TAPA

Herken jij jezelf in de tekst? Maak dan meteen online een afspraak met ons.
Wil je graag meer weten? Lees onze artikelen over nekpijn in de kennisbank of neem contact met ons op en wij staan je graag te woord.

Scroll naar boven