Pijn in de benen

Pijn in de benen komt voor onder alle leeftijdsgroepen en bij zowel sporters als niet-sporters. De benen voelen vaak zwaar en pijnlijk aan. Een trap oplopen of langer wandelen kan in ergere gevallen zelfs lastig zijn. We willen graag dat de pijn in de benen verdwijnt. Daarvoor is het eerst nodig om te weten waar de pijn eigenlijk door veroorzaakt wordt.

Veel voorkomende klachten

Been

Diagnose door huisarts en andere therapeuten

Er wordt vaak gezegd dat de pijn komt door neurologische of vasculaire oorzaak. Het komt dan uit de rug of er is iets mis met de bloedvaten. Behandelingen van pijn in de benen slaan vaak niet echt de spijker op de kop omdat een belangrijke oorzaak van pijn in de benen niet gezien wordt of niet adequaat behandeld wordt.

Diagnose pijn in de benen bij TAPA

Bij TAPA zien we dat pijn in de benen bijna altijd het gevolg is van beenspieren die op spanning staan. Bij nader onderzoek vinden we de bekende pijn door deze spieren in te drukken en te laten aanspannen onder weerstand. Zo bevestigen we dat de pijn daadwerkelijk zijn oorzaak vindt in de spierspanning. Door de spieren te behandelen middels de TAPA methode voelt men in bijna alle gevallen meteen een lichter en vrijer gevoel in de benen.

Kan pijn in de benen helemaal verdwijnen?

Ja de pijn kan zeker helemaal weggaan. Wanneer we geconstateerd hebben dat spierspanning de oorzaak is van de pijn kunnen we aan de slag. Zelfs bij eerder afgegeven complexe diagnoses, zoals artrose of beenpijn door neurologische oorzaak vanuit de rug, zien we goede resultaten.

Behandeling van de beenspieren

De gespannen spieren, vaak is dat de m. quadriceps in het bovenbeen, kunnen we gewoon weer ontspannen maken door deze te behandelen met de TAPA methode. We nemen hierin ook de oorzaak van de spierspanning mee zodat de spieren niet opnieuw gespannen worden. Over het algemeen wordt de pijn dan per behandeling steeds een stukje minder met als gewenste eindresultaat dat je weer pijnvrij kan functioneren.

Chronische pijn

Wanneer de beenpijn al jaren speelt verandert dat onze aanpak niet. Ook bij langer bestaande pijn zien we relatief snel effect. Het herstel kan wel iets meer behandeling in beslag nemen als de pijn in de benen al langer speelt.

Wil je nog meer informatie over pijn in de benen? Wij hebben een kennisbank over benen met meer specifieke informatie over deze klachten. 

Bovenbeen

Pijn in de lies

Deze klacht voel je bij iedere beweging van het been of het schiet er zo nu en dan weer in. Het kan erg lang duren als het niet adequaat wordt behandeld. Gelukkig is het in bijna alle gevallen niet een ingewikkelde klacht en is de prognose bij TAPA erg goed.

Bovenbeen

Pijn in bovenbeen

Dit komt ontzettend veel voor. Meestal is de pijn met name gelegen in de buitenzijde van het bovenbeen, maar kan ook het hele bovenbeen bestrijken. Door het bovenbeen te behandelen middels de TAPA methode kun je meteen na de behandeling al een lichter gevoel ervaren.

Knie

Knie klachten

Pijn in en rondom het kniegewricht worden veelal behandeld door spier versterkende oefeningen. Bij TAPA zien we bij knieklachten echter zeer goede resultaten door de pijnlijke gebieden direct te behandelen. Veel mensen zeggen na deze behandeling dat de knie “het weer doet”.

Onderbeen scheen kuit

Shin splints

Shin splints is een kwaal die met name veel voorkomt onder hardlopers, maar ook bij niet hardlopers. Rust en voorzichtig zijn wordt veelal aangeraden. Wij gaan daar anders mee om en zien met onze effectieve behandeling snelle resultaten. Wij zijn zelf ook sporters en weten dat je weer vlot aan de bak wilt.

Enkel voet pijn

Hielspoor

Pijn onder de hak of onder de voet voel je bij iedere stap en met name ’s ochtends wanneer je uit bed komt. Je hebt geen zin in de deur uit te gaan voor een wandeling of om te hardlopen en ontneemt je zo een hoop levensgenot. Laat ons er een keer naar kijken. De voet voelt over het algemeen meteen lichter na de eerste behandeling.

Enkel voet pijn

Ledderhose

Dit is verharding die je onder je voet voelt. Het is in tegenstelling tot wat andere bronnen zeggen zeer goed te behandelen. Het is geen ziekte maar een gespannen spier onder de voet. Wij zien bij deze klacht goede resultaten.

Scroll naar boven