Armpijn

Armpijn zit meestal in de onderarm, maar kan zich ook boven de elleboog en in de bovenarm bevinden. Veelvoorkomende armpijn in de onderarm kan erg vervelend zijn en ook beperkend voor je werkzaamheden. Om deze klachten adequaat te kunnen behandelen is het nodig te weten waar de pijn vandaan komt.

Veel voorkomende klachten

Arm

Diagnose armpijn

Klachten in de armregio worden vaak gekoppeld aan diagnoses als tenniselleboog, golfersarm, RSI, artrose en reuma. De pijn in de arm kan volgens veel professionals ook uit de nek/schouder regio komen. Bijpassend worden oefeningen gegeven, manipulaties van gewrichten alsook het advies om de arm rust te geven. De klachten veranderen soms wel wat, maar gaan in veel gevallen nooit helemaal weg.

Kan armpijn helemaal verdwijnen?

Ja! Wij zien wekelijks mensen met armpijn volledig herstellen. Ook bij eerder afgegeven complexe diagnoses zien we goede resultaten bij klachten in de armen. Het heeft te maken met een andere visie op de oorzaak van deze pijnklachten.

Diagnose armpijn bij TAPA

De pijn in de arm is vrijwel altijd simpelweg het gevolg van spieren die daar op spanning staan. Deze spieren kunnen erg veel pijn veroorzaken die je dagelijks leven behoorlijk beperken kan. Deze spieren hebben geen baat bij rust of bij oefeningen. Ook al kunnen beiden wel wat effect hebben. De pijn komt niet uit de nek of de schouder, maar komt gewoon uit de spier op locatie van de pijn. Dit geldt voor zowel de bovenarm als de onderarm en zelfs bij klachten die de hand in trekken zoals het geval is bij carpaal tunnelsyndroom.

Behandeling van de arm

Wij behandelen de pijnlijke spieren in de arm middels de TAPA methode. We zien daarbij erg goede resultaten die ook blijvend zijn. Meestal is er meteen na de eerste behandeling al een merkbaar effect. Zo bestrijden wij armpijn al jaren met succes, ook bij cliënten met een tenniselleboog of andere diagnoses.

Chronische pijn in de arm

Chronische pijn in de arm betekent slechts dat de arm nog niet adequaat is behandeld. Het lichaam geeft een pijnsignaal wat nog niet goed vertaald is door de therapeut. Het pijnsignaal dat de spieren van de arm losgemaakt moeten worden wordt niet vaak als zodanig herkend. Ook bij langer durende armpijn kun je van de pijn af komen.

Voor meer diepgaande informatie over armklachten kun je in onze kennisbank de artikelen in de categorie arm bezoeken.

tenniselleboog

Tenniselleboog

De tenniselleboog is een veel voorkomende klacht. Men loopt hier vaak lang mee door, hopende dat kracht- of rekoefeningen en/of rust uiteindelijk zullen helpen. Dat hoeft niet! Bij TAPA zien we op korte termijn goede resultaten. In dit artikel gaan we dieper in op elleboogpijn.

muisarm RSI

Carpaal tunnelsyndroom

Een vervelende kwaal. Het weerhoudt je van je werkzaamheden en speelt steeds weer op. De stramheid en pijn in het polsgebied is goed en snel behandelbaar. Bij TAPA hebben we bij deze klacht veel succes.

Arm

Tendinitis

Een tendinitis is een peesontsteking en kan flink lastig zijn. Je kunt de arm dan niet meer goed gebruiken. Door het pijnlijke gebied ruimte te bieden kan het snel herstellen. Dit hoeft niet lang te duren en oefeningen zijn niet nodig. Wij helpen je graag middels de TAPA methode.

Scroll naar boven